26 maart 2015

Afscheid Willem de Visser

 

Bij zijn afscheid als hoofdingeland van Waterschap Scheldestromen, is Willem de Visser (71) uit Aagtekerke woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Rob van der Zwaag reikte hem de koninklijke onderscheiding uit. De Visser maakte 37 jaar deel uit van de waterschapsbestuur. Binnen de wereld van het waterschap is iedereen het eens over het feit dat Willem een betrokken en positieve persoonlijkheid is.
Sinds 2007 is hij ook bestuurslid bij de Stichting De Levende Delta, een organisatie die zich bemoeit met natuurontwikkeling.
De Visser was biologieleraar aan het Calvijn College. Als vrijwilliger verricht hij nog steeds hand- en spandiensten voor die school. Enkele jaren terug bracht hij in eigen beheer een boek uit: Herschreven Geschiedenis, waarin hij probeert de wereldgeschiedenis in lijn te brengen met de Bijbel.

In een korte reactie van SGP-hoofdingeland Cees Verloop bracht hij onze felicitaties over aan Willem de Visser, waarbij hij citeerde bij de wens uit Psalm 67:

D' algoede God zij ons genadig,
En zegen' ons met overvloed;
Hij doe Zijn aangezicht gestadig
Ons lichten, en Hij zij ons goed;

We mogen wel opmerken dat het Woord van God in de berijming van 1773 een ogenblik mocht klinken in de algemene vergadering van het waterschap Scheldestromen